Befejeződött a nyomtatványfeldolgozó szakmaképzés Vácon

Befejeződött a nyomtatványfeldolgozó szakmaképzés Vácon

A Váci Fegyház és Börtön mellett működő, a fogvatartottak foglalkoztatását biztosító Duna-Mix Kft. szervezésében 2022. május 24-én fejeződött be a nyomtatványfeldolgozó szakmaképzés, ahol 2 fő személyi állományi tag és 7 fő fogvatartott sikeres vizsgát tett.


A tanulók a Váci Szakképzési Centrum és a Duna-Mix Kft. együttműködésében megszervezett, két éves, iskolarendszerű szakmaképzés keretein belül sajátították el a sikeres vizsga megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati tudásanyagot. Az első félévben a kiadványszerkesztéssel kapcsolatos tanulmányokat egy ágazati alapvizsga követte, majd három félév állt rendelkezésre a szaktudás gyakorlati elsajátítására. A vizsga első napja írásbeli tudásfelméréssel kezdődött, ezt követően a gyakorlati vizsganapon két nyomdaipari terméket készítettek el a vizsgázók. A tanulók a vizsgamunka elkészítése során a különböző kötészeti gépek biztos használatát mutatták be, illetve a keménytáblás könyvek gyártásánál a kézi kötészeti műveletek ismeretéről adtak tanúbizonyságot.

A Duna-Mix Kft. nagy hangsúlyt fektet a cég fő tevékenyégi körébe tartozó szakmaképzésre. Az ügyfelek minőségi kiszolgálása érdekében elengedhetetlen a színvonalas termelés fenntartása és az üzemben rendelkezésre álló nyomdai és kötészeti gépek kezelésében jártas személyek folyamatos képzése, fejlesztése.

A fogvatartottak a képzés keretein belül megszerzett bizonyítványukkal és szakmai tapasztalatukkal nagyobb eséllyel tudnak szabadulásukat követően munkát vállalni és ezáltal visszailleszkedni a társadalomba.

A weboldal sütiket használ a honlap működtetése, használatának megkönnyítése érdekében. Bővebb információt a Sütikezelési Tájékoztatóban talál.
Tudj meg többet!