Környezettudatosság

A Duna-Mix Kft. által feltétlenül követett elv, hogy a cég működése során legyünk fokozott figyelemmel a természeti és épített környezet megóvására, lehetőség szerinti fejlesztésére.

Ezen a képen egy falevél látható

A tágabb környezet és a cég maga - belső szabályozásaiban, szellemeiségében - is elvárja a közreműködő személyektől a környezettudatos hozzáállást és a szükséges cselekedeteket, de viszontirányban is megfogalmazódik a szándék: sok ember egyéni, személyes elkötelezettsége és a közös erőfeszítések összessége a bizonyíték, hogy ezt a szemléletet vallja a cég egy egészként.

Mindennek érdekében az ipari termelés során keletkező szennyvíz- és levegő-, illetve hulladékkibocsátás szakszerű és korszerű kezelése nemcsak a jogalkotók által, de saját magunk által is elvárás irányunkba, s ezeknek mindig igyekszünk megfelelni.

Elfogadott és természetes számunkra az ipari fém- és papírhulladék valamint az irodai hulladék szelektív gyűjtése, haszonanyagként átadása szakszolgáltatónak, a galvánüzemi levegőszűrő berendezés és vízkezelő rendszer folyamatos üzemeltetése, a galvániszap és a vegyszerrel szennyezett géprongyok, eszközök, edények szakszerű tárolása, majd ártalmatlanítás céljából átadása szakszolgáltatónak; ugyanilyen a részvétel az épített környezet fenntartásában (resztoratív munkavégzés támogatása - pl. közterület-rendezés, sportlétesítmények karbantartása -, árvízi védekezés feladataihoz hozzájárulás).

Cégünk középtávú céljai között szerepelteti az energia-megtakarítási célú épület-felújítások finanszírozási forrásainak megteremtését és világítás-korszerűsítés, hőszigetelés (nyílászárócsere) területén beruházásokat tervez és valósít meg. Megújuló energiaforrások gazdaságos bevezetését (elsősorban használati melegvíz napenergiával történő részbeni előállítása) ugyancsak igényeink között sorolhatjuk fel.

A Duna-Mix a Vác Város Környezetvédelmi Charta aláírója.

Dokumentum letöltése

A weboldal sütiket használ a honlap működtetése, használatának megkönnyítése érdekében. Bővebb információt a Sütikezelési Tájékoztatóban talál.
Tudj meg többet!